Participatiebijeenkomsten rondom onderdoorgang Hazerswoude-Dorp succesvol

Gepubliceerd op 11 mei 2023

In april en maart zijn tijdens drie bijeenkomsten omwonenden en andere geïnteresseerden geïnformeerd en geraadpleegd over de onderdoorgang Hazerswoude-Dorp. Tijdens de informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden waren er ongeveer 15 mensen aanwezig. De online informatiebijeenkomst telde op het hoogtepunt rond de 70 kijkers en op de raadpleegbijeenkomst van 24 april hebben rond de 60 mensen hun mening gegeven over de vier varianten van de onderdoorgang.

Omgevingsmanager Paul Manders merkte op dat er veel constructieve bijdragen werden geleverd, tegelijkertijd moeten we realistisch blijven. “Ook hier spelen stikstofproblematiek en beschikbare financiën een rol bij de uitvoerbaarheid.´

een groep mensen staat om een tafel met daarop een tekening van een van de schetsontwerpen. Een aantal mensen zijn in gesprek en wijzen naar de tekening.

Vervolg van de schetsontwerpen

De reacties die we hebben ontvangen op de schetsontwerpen verwerken we op hoofdlijnen in een draagvlakanalyse. Draagvlak is één van de criteria die we gebruiken om de maatregelen aan te toetsen. Naast de draagvlakanalyse stellen we een effectenrapportage op. De criteria hiervoor vindt u op deze pagina onderaan. Op basis van de reacties wordt het Schetsontwerp (SO) nu uitgewerkt naar een meer gedetailleerd Voorontwerp (VO).

Schetsontwerp van variant 4

Informatie over de onderdoorgang

Voor de onderdoorgang in Hazerswoude-Dorp zijn vier varianten gemaakt. Van deze verschillende varianten zijn visualisaties en technische tekeningen gemaakt. Deze tekeningen en het bijbehorende informatieboekje zijn te vinden op de website.

Heeft u de online bijeenkomst gemist of wilt u hem graag nog eens zien? De opname is hier terug te kijken. De vragen en antwoorden uit de onlinebijeenkomst zijn gebundeld en staan ook op de website.