Boskoop_20brug_208 tim terra

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Het is goed dat we samen met de gemeente Alphen aan den Rijn deze handschoen oppakken. Verkeersveiligheid is van groot belang, we streven ernaar dat iedereen in Zuid-Holland elke dag veilig thuis komt."


Samen werken aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Gepubliceerd op 19 maart 2019

Provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen trekken samen op om de veiligheid van fietsers op en rondom de hefbrug te onderzoeken. Het eerste gesprek hierover is onlangs geweest. Externe deskundigen worden gevraagd oplossingen te bedenken voor veilig fietsen op de hefbrug.


Na de zomer zal de uitkomst bekend zijn. Aanleiding voor het benaderen van de externe deskundigen is de toezegging die gedeputeerde Vermeulen 6 februari jl. deed. Naar aanleiding van het burgerinitiatief ‘Wij zijn het zat!’ zegde hij toe om met de gemeente om tafel te gaan.

Samen met provincie en gemeente

Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid-Holland: “Het is goed dat we samen met de gemeente Alphen aan den Rijn deze handschoen oppakken. Verkeersveiligheid is van groot belang, we streven ernaar dat iedereen in Zuid-Holland elke dag veilig thuis komt. Op een knelpunt als deze brug in Boskoop zal de oplossing niet eenvoudig zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat de deskundigen met een goed plan komen. Het is mij veel waard dat ouders hun kinderen zonder zorgen veilig over de brug kunnen laten fietsen.”

Langzaam verkeer op de Zijde

Kees van Velzen, wethouder Verkeer, vervoer en water van gemeente Alphen aan den Rijn: “Als gemeente doen wij onderzoek naar het verbeteren van de veiligheid voor langzaam verkeer op de Zijde. Dit gezamenlijke onderzoek naar het verbeteren van de veiligheid van fietsers op en rond de Hefbrug sluit hier mooi op aan”