Hefbrug Boskoop open

Hefbrug Boskoop

Hefbrug Boskoop open

Gepubliceerd op 20 november 2019


Stremming hefbrug Boskoop voorbij

Autoverkeer kan vanaf woensdagavond 20 november weer over de Boskoopse hefbrug. Schepen kunnen er vanaf donderdagochtend 21 november weer door.

De brug was sinds 10 oktober afgesloten. De provincie nam deze maatregel omdat uit onderzoek naar roestplekken op de torens was gebleken dat deze instabiel zouden zijn. Toen ruim 25 jaar geleden voetpaden aan het brugdek zijn vastgemaakt is verzuimd de torens te verstevigen. Dit is afgelopen anderhalve maand in allerijl alsnog gedaan. Alle noodzakelijke werkzaamheden zijn nog niet achter de rug. In de eerste helft van volgend jaar gaat de brug nogmaals dicht voor aanvullend onderhoud. Hoe lang dat dan gaat duren is nu nog niet bekend. Het moment van afsluiten wordt nog gekozen in overleg met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden, liet Vermeulen eerder weten.

Er is geconstateerd dat de hefbrug Boskoop zonder het nemen van maatregelen op dit moment constructief onveilig is. De brug is daarom afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Ook is de vaarweg gestremd.

Op de website van de provincie (www.zuidholland.nl/hefbrugboskoop) en via sociale media wordt de informatie over de hefbrug gecommuniceerd. Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over de stremming, de oorzaak van de situatie en de maatregelen die de provincie neemt. De website wordt voortdurend geactualiseerd. Volg ook #hefbrugBoskoop op Twitter.